| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 4:59 pm Temat postu: |
|
|
| ikxio napisał: | bo w PRL do wakacji doplacali. a praca to zawsze lut szczescia , nie liczylabym na statystyki - 4 miliony zarejestrowanych bezrobotnych nie liczac szarej strefy , dopoki Niemiec sie nie nawroci na piwo (paskudne hiszpanskie) na Majorce to ten kraj nie ma szans. |
nadal nie widzę związku pomiędzy życiem w PRL-u a moim podejściem do życia, mniejsza z tym
to Niemcy już nie jeżdżą tłumami na Mallorce?? jak byłam 2 lata temu to było ich wszędzie pełno, to było straszne |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loco "c e r v a n t e s"
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:12 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Nie pojadę w ciemno, ale pojadę na pewno, bo znajdę pracę przed wyjazdem, |
Czyli jednak nie pojedziesz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:24 pm Temat postu: |
|
|
pojadę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loco "c e r v a n t e s"
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:25 pm Temat postu: |
|
|
| lenciia13 napisał: | pojadę  |
No chyba, że do pracy w clubie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:33 pm Temat postu: |
|
|
| loco napisał: | | lenciia13 napisał: | pojadę  |
Nie, ani w clubie ani na mandarynki itp. Jak już pisałam pracuję w branży turystycznej i nie zamierzam tego zmieniać, bo w tym jestem dobra i mam doświadczenie, a że szczęście mam i wierze w swoje siły to już twój problem, że to Cię wkurza. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loco "c e r v a n t e s"
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:35 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | a że szczęście mam i wierze w swoje siły to już twój problem, że to Cię wkurza. |
Naiwność ludzka mnie nie wkurza.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DARION n o v a t o

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 6:43 pm Temat postu: |
|
|
| lenciia13 napisał: | | loco napisał: | | lenciia13 napisał: | pojadę  |
w branży turystycznej i nie zamierzam tego zmieniać, bo w tym jestem dobra i mam doświadczenie |
życzę powodzenia, bo praca w branży turystycznej na Ibizie to:
-praca na zmywaku
-pokojówka
-kelnerka
-łowca klientów do barów i dyskotek (praca na ulicy )
i praca w clubie...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:11 pm Temat postu: |
|
|
| DARION napisał: | | lenciia13 napisał: | | loco napisał: | | lenciia13 napisał: | pojadę  |
w branży turystycznej i nie zamierzam tego zmieniać, bo w tym jestem dobra i mam doświadczenie |
życzę powodzenia, bo praca w branży turystycznej na Ibizie to:
-praca na zmywaku
-pokojówka
-kelnerka
-łowca klientów do barów i dyskotek (praca na ulicy )
i praca w clubie...  |
Tak się składa, że nie mam zamiaru pracować, w żadnycm z powyższych i kłuciłabym się co do większości, że należą do branży turystycznej ( bądź hotelarskiej ) jak już to gastro ( poza pokojówką, ew. kelnerka w restauracji hotelowej ).
Będę recepcjonistką lub rezydentem albo jedno i drugie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loco "c e r v a n t e s"
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:12 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Będę recepcjonistką lub rezydentem |
???????????
A co z pracą w clubie?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:14 pm Temat postu: |
|
|
A tak swoją drogą to robota naganiacza na Ibizie jest na pewno fajniejsza i ciekawsza dla młodego człowieka od pracy w Polsce na taksówce, a pokojówka w Hiszpanii zarabia tyle co recepcjonistaka w Polsce...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loco "c e r v a n t e s"
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:19 pm Temat postu: |
|
|
| lenciia13 napisał: | , a pokojówka w Hiszpanii zarabia tyle co recepcjonistaka w Polsce...  |
...a k.urwa więcej niż profesor na uczelni. I co z tego???
| Cytat: | | A tak swoją drogą to robota naganiacza na Ibizie jest na pewno fajniejsza i ciekawsza dla młodego człowieka od pracy w Polsce na taksówce, |
Według ciebie - czyli osoby, która nie była ani taksówkarzem, ani naganiaczem. No ale przecież już jesteś fachowcem w tych tematach.
Ciekawa sprawa - naganiacz na Ibizie władający jedynie językiem polskim.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Według ciebie - czyli osoby, która nie była ani taksówkarzem, ani naganiaczem. No ale przecież już jesteś fachowcem w tych tematach.
Ciekawa sprawa - naganiacz na Ibizie władający jedynie językiem polskim. [/quote]
Wydaje Ci się, nie jestem fachowcem, gdybym była to bym nie pytała.
Za to Tobie się wydaje chyba, że jesteś fachowcem od wszystkiego, a nie potrafisz odpowiedzieć na proste konkretne pytanie w sposób logiczny i przydatny dla pytającego.
Naganiacz musi znać język, nasz kolega Dj go nie zna, ale to był tylko przykład, mój błąd, bravo !
Pracowałam w Grecji na Kosie ( wyspa nazywana jest grecką Ibizą ) i miałam znajomych, którzy pracowali jako naganiacze, więc wiem o czym mówię, jak wygląda praca taksówkarza w Polsce też wiem od znajomych, zresztą to zależy od miasta. A w Grecji nie pracowałam w clubie tylko jako recepcjonistka
No ale jestem głupia i naiwna, zamiast wierzyć w siebie powinnam siedzieć w Polsce i narzekać bardziej od was, tylko wtedy niczego bym w życiu nie zobaczyła i nie przeżyła i byłabym strasznie zmierzła. Podziękuję.
Nie martw się, będę miała kasę na powrót heh co prawda jestem naiwną optymistką, ale mój anioł stróż jest realistą
pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DARION n o v a t o

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:17 pm Temat postu: |
|
|
lenciia13 muszę ci z przykrością zakomunikować że tak wysokie stanowisko jak recepcjonista jest tak samo opłacane na Ibizie jak pokojówka a w dodatku wysłuchiwać i naoglądać się na co dzień pijanych chamowatych i śmierdzących angoli oraz zupełnie bez kultury i wychowania hiszpanów  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:41 pm Temat postu: |
|
|
trudno, taka praca, ale zdarzają się również mili i wychowani turyści lepiej ich oglądać niż po nich sprzątać, nie martw się dam radę, nie jestem nowicjuszką
niestety dyrektorem odrazu nie zostanę, aż tak naiwna nie jestem ale w przyszłym sezonie kto wie, na pewno mnie o to poproszą  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:43 pm Temat postu: |
|
|
| DARION napisał: | lenciia13 muszę ci z przykrością zakomunikować że tak wysokie stanowisko jak recepcjonista jest tak samo opłacane na Ibizie jak pokojówka a w dodatku wysłuchiwać i naoglądać się na co dzień pijanych chamowatych i śmierdzących angoli oraz zupełnie bez kultury i wychowania hiszpanów  |
a skąd to wiesz ?? poważnie ?? no nie wiem
nie zapominaj, że będę jeszcze rezydentem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DARION n o v a t o

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:09 am Temat postu: |
|
|
| 2 lata pracy na Ibizie, to sie wie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:31 am Temat postu: |
|
|
| DARION napisał: | | 2 lata pracy na Ibizie, to sie wie. |
to może ty mi powiesz jak najlepiej szukać pracy na Ibizie w moich zawodach ? jak już wiecie jestem naiwna, dlatego nadal pytam licząc na praktyczne wskazówki
byłeś w Cafe del Mar ??
jak się żyje na Ibizie ??
poważnie nie ma tam prawie wcale Hiszpanów ?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
skara p a r l a n c h í n
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 7:38 pm Temat postu: |
|
|
Lenciia, skoro jesteś rezydentem to spróbuj wyjechać przez polskie biuro podróży. W sezonie zawsze kogoś szukają.
A co do recepcji to kiedyś dostać się tam trudno nie było, ale teraz ze względu na kryzys jest ciężko. No i znasz tylko 2 języki obce dla Hiszpanów (polski i angielski) a to jak na pracę w recepcji ostatnio niewiele Wiem, porobiło się dziwnie, ale tak jest  _________________ co nas nie zabije to nas wzmocni... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lenciia13 t í m i d o
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Wyjazd przez polskie biuro to ostateczność, wolałabym pracować w hotelu i na miejscu znaleźć pracę rezydenta, bo ponoć tak lepiej.
Hiszpański trochę znam, uczyłam się, ale to są podstawy, no bo trzeba wyjechać i żyć na co dzień z językiem by móc powiedzieć, że się język zna, dlatego też chcę do Hiszpanii.
Na razie się rozglądam po hiszpańskich stronach z ofertami pracy, trochę tego jest, ale niewiele, miałam też nadzieję na EURES, ale są głównie oferty dla animatorów.
Słyszałam też, że sieciówki nie wymagają bardzo dobrej znajomości hiszpańskiego, najważniejszy angielski lub niemiecki.
W piątek zaczynam lekcje z Hiszpanem, sprawdzi mi CV i list mot. i będę działać, więc trzymajcie kciuki niedowiarki
Skara dzięki za info  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DARION n o v a t o

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 2:25 pm Temat postu: |
|
|
| W Cafe del Mar mnóstwo picusiowatych Italianców, którzy wynosza z lokalu alkohol przelewajac do butelek, bo maja tam All inclusive, a po wyjściu niestety trzeba płacic dodatkowo ze swojego, a tak to super rozrywka. Życie na Ibizie jest spokojne, a imprezowanie zorganizowane zaczyna sie noca. Hiszpanów bardzo mało, hiszpański sie przydaje, ale angielski i niemiecki o wiele bardziej. Chociaż z Italiancami łatwiej sie dogadasz po hiszpańsku, podobne słownictwo. Mała ilość hiszpanów jest plusem, lepiej sie pracuje i mniej chamstwa. za to cała masa rumunów opanowała hotele, od sprzataczki az po kierownictwo i bardzo nie lubią polaków, czechow i słowaków. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|